Fotogalerij Nuttige links Contact Gastenboek

De watervallen van Coo

Bezienswaardig en zeer bekend zijn de watervallen van Coo. Het kan gratis worden bezocht en dient als startpunt voor de vele wandelaars. De waterval is met 15 meter de hoogste en meest beroemde waterval van België. De kleine waterval bestaat sinds ongeveer de 15e eeuw, de grotere waterval is opgericht in de 18e eeuw door de Prins-abt van Stavelot om het aan een waterloop gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.

vakantie in ArdennenAan de voet van de waterval van Coo kunnen de toeristen kiezen uit verschillende ontspannende activiteiten, bijvoorbeeld mini-golf spelen, karten en kajakken. U kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Amblève-vallei! Aan de voet van de watervallen bevind zich ook het attractiepark Plopsa Coo, met diverse attracties en ook een groot wildpark dat kan worden ontdekt met behulp van een 40-minuten durende treintocht. De entree tot het park is enigszins buitengewoon. Elke bezoeker kan in principe het park gratis betreden, om echter de attracties te proberen heeft u een all-in ticket nodig waarmee u zo vaak als u wilt van de attracties gebruik kan maken.

Verken het park op uw eigen manier! Wij staan garant voor puur zomers plezier voor het hele gezin. Ondanks de relatief bescheiden attracties zijn er genoeg redenen om dit vernieuwde park te bezoeken, vooral vanwege de mooie locatie is het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het natuurlijke schouwspel was de reden voor de bouw van dit attractiepark dicht in de buurt van de waterval.

Er zijn veel toeristen die dit schouwspel in de Ardennen willen bewonderen.