Fotogalerij Nuttige links Contact Gastenboek

De Omgeving

Ontdek de prachtige vakantiestreek de Ardennen! In de omgeving van het park ligt het pretpark Plopsaland. U kunt een bezoek brengen aan kastelen of de abdij van Stavelot alsmede eindeloze paden verkennen. Er staan de gasten ook veel recreatieve activiteiten te wachten in de sportieve, culinaire en culturele streek. In de omgeving zijn ook de Grotten van Han te vinden, het hoogtepunt van dit themapark is de uitgelekte stenen grot die u kan bezichtigen tijdens een rondleiding die met behulp van een historische tram uitgevoerd wordt. Van onder naar boven in de grot zijn er in totaal 400 treden, maar de wandeling is niet vermoeiend. De Grotten van Han zijn ideaal voor een heerlijk dagje uit!

Een andere attractie is de Grotten van Hotton. Het is de enige monumentale grot van Wallonië en een belangrijk cultureel erfgoed. In de diepten van de aarde presenteert het "Crystal Palace" u de mooiste edelstenen en biedt u een uniek en adembenemend uitzicht.

De Grotten van Remouchamps zijn ook het verkennen waard. Hier ervaart u de langste ondergrondse boottocht ter wereld met schitterende verlichting in de verschillende kamers van de grot. Het bezoek voert door prachtige kamers, op de heenweg te voet en op de terugweg in de boot. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er veel winkels in de kleinere steden. De perfecte plek om te winkelen en te flaneren is Luik. De belangrijkste attracties van de Belgische stad zijn onder andere de gotische en romaanse kerken, het paleis der Prinsbisschoppen, het barokke stadhuis en het plein voor het stadhuis en de talrijke musea. Namen is een prachtige stad waar u ook een heerlijke dag door kunt brengen, gaan winkelen of een bezoek brengen aan de Citadel van Namen, een van de sterkste vestingen van Europa die terug kijkt op een 2000 jaar oude geschiedenis. Wilt u mooie kastelen en forten bezoeken, dan bent u hier op de juiste plaats. Bouillon, Rochefort en La Roche hebben prachtige ruïnes. U kunt een geweldige kasteel bezoeken in het midden van de natuur in Modave. Ook Dinant is een bezoek waard met haar prachtige omgeving.

De Ardennen is de ideale bestemming voor toeristen die hunkeren naar rust of aan sport willen doen in de buitenlucht!