Fotogalerij Nuttige links Contact Gastenboek

De Ardennen

Maak een ontdekkingsreis en bezoek de fabelachtige vakantiestreek de Ardennen, hier vind u veel plaatsen die nauw verbonden zijn met de natuur. Het gebied biedt uitstekende mogelijkheden voor rust en ontspanning buitenshuis.

De Ardennen bevinden zich in zuid-België, in het zuiden van de deelstaat Wallonië. De bossen, natuurreservaten en rivieren van de Ardennen zijn de favoriete locaties van vele milieu en natuurliefhebbers. Opvallend is de diversiteit van de natuur en de mogelijkheden voor sportieve activiteiten in dit prachtige landschap. De uitgestrekte bossen, de vele parken en natuurreservaten karakteriseren voor een groot deel het landschap. Ontdek het! Honderden kilometers bewegwijzerde routes voor (berg)wandelaars, fietsers en ruiters. Op de routes vind u onder andere diverse kastelen, monumenten en historische steden om te verkennen. En vergeet niet de kleine sfeervolle dorpjes. Ze zijn altijd een bezoek waard.

De culinaire hoogtepunten van de regio zijn zeker de moeite van het proeven waard. U kunt proeven van onder andere wild gerechten in een van de restaurants, een traditioneel Belgisch biertje drinken of een kopje koffie met Belgische chocolade nuttigen. Musea, monumenten en gezellige cafe's zullen bijdragen tot een betere vakantiesfeer. Relax, geniet van de regio met haar prachtige natuur en herwin kracht en energie! U kunt urenlang wandelen zonder iemand te ontmoeten. De diepe eenzaamheid van het bos verandert met het kale, bijna melancholische heide landschap. Ook kunnen er herten, wilde zwijnen, vossen en dassen worden gespot in de bossen.

De Belgische Ardennen is een streek voor natuurliefhebbers! Breng er een paar dagen door met je dierbaren, zonder gedoe of stress!